Elshof Zuid
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen.

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000.

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26.

Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Elshof-Zuid is een woonwijk met een dorps woonmilieu in een groene en waterrijke omgeving.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Ja, het NS-station van Anna Paulowna ligt op loopafstand van Elshof Zuid. Ook is er een bushalte op loopafstand.

Waar kan ik informatie vinden over Anna Paulowna?

Kijk voor meer informatie over Anna Paulowna op de website van Hollands Kroon

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Anna Paulowna?

In het gebouw 'De Ontmoeting' in Elshof Zuid zijn basisscholen, 2 kinderdagverblijfgroepen en een peutergroep gevestigd. In Anna Paulowna zijn meerdere kinderdagverblijven, peuterscholen en buitenschoolse opvanglocaties van de organisatie Kappio. Voor het voortgezet onderwijs ben je op Wieringerwerf aangewezen.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Anna Paulowna?

In Anna Paulowna zijn genoeg sportfaciliteiten en -verenigingen. Sportvereniging Kleine Sluis heeft een eigen sportcomplex en sporthal (De Veerburg) voor voetbal, handbal, korfbal, zaalvoetbal en jeu de boules. Tennissen kan bij Tennisvereniging Anna Paulowna, op sportpark Kleine Sluis 4. Ook zijn er faciliteiten voor fitness, judo en natuurlijk watersport.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Ja, bijvoorbeeld koffiehuis en eetcafé de Ben aan de Smidsweg en koffie- en theehuis Veer, naast de entree van landgoed Hoenderdaell.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

In de directe omgeving van Elshof Zuid ligt de nieuwbouwlocatie 'Kleine Sluis', tussen het Oude Veer en het spoor. Hier zijn nieuwbouwwoningen gerealiseerd aan de Smidsweg en op de locatie van de voormalige basisschool 'De Sluis'. De woningen zijn reeds bewoond.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Na de verkoop fase 1A en 1B zijn we inmiddels in verkoop met fase 1C. Deze fase wordt in twee delen in verkoop gebracht. De inschrijving van het 1e deel is inmiddels gesloten. Met de verkoop van de woningen uit fase 1C2 hopen we in april van start te gaan. Dit betreffen 22 woningen; rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. 

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Er zijn in fase 1A 18 sociale huurappartementen en 12 grondgebonden huurwoningen gebouwd in opdracht van Wooncompagnie en 28 woonzorgeenheden voor Woonzorggroep Samen. In de vervolgfasen komen geen huurwoningen meer.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Ja, er komen in bijna elke fase een aantal rijwoningen, die ook betaalbaar zijn voor starters.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er komen geen sociale koopwoningen.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Er is rekening gehouden met voldoende parkeergelegenheid in de buurt. De meeste 2 onder 1 kap en vrijstaande woningen beschikken over parkeergelegenheid op eigen terrein.

Is/blijft parkeren gratis?

Ja.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Alleen straten voor bestemmingsverkeer 

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Er zijn- en worden nog een aantal speelplekken aangelegd. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Er is geen aparte honden uitlaat plek.

Wanneer start de verkoop van het project?

In april 2018 hopen we te starten met de verkoop van fase 1C2 met 14 rijwoningen, 6 tweekappers en 2 vrijstaande woningen.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen hebben een tuin. De afmetingen en ligging is divers.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

De woningen zijn deels vergelijkbaar met de reeds  gebouwde woningen in fase 1A van Elshof Zuid.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Voor met de bouw van de woningen wordt gestart moet de omgevingsvergunning onherroepelijk zijn. Dit is een van de opschortende voorwaarden in de aannemingsovereenkomst.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

De gemiddelde bouwtijd van een woning is ongeveer een jaar.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

De routing voor het bouwverkeer is zodanig dat er zo min mogelijk overlast voor bewoners zal zijn.

Vragen over het huis

Welke makelaar verkoopt de woningen?

De verkoopmakelaars van Elshof Zuid zijn: VLIEG Makelaars te Schagen en Van Lierop Adviesgroep te Breezand.

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vind je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding, dan is er meestal nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Wij hopen in mei 2018 te starten met de verkoop van de woningen uit fase 2b. Rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Er zijn op dit moment geen modelwoningen in het plan.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

De bouwvolgorde zal door de aannemer nog bepaald worden.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Nadat aan alle opschortende voorwaarden uit de AO voldaan is (hierover ontvangt de koper schriftelijk bericht) zal de aannemer met de kopers gesprekken gaan inplannen.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de verkoop start zullen de grote wijzigingen opgenomen worden op de prijslijst. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Er is een stelpost opgenomen voor de keuken.

Wie is de leverancier van de keuken?

Nog te bepalen.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Nog te bepalen.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Is deels mogelijk in overleg met de aannemer

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

De brochure en de plattegronden van de woningen zijn te downloaden op de website, vanaf het moment dat de verkoop is gestart. Indien u een eigen account aangemaakt heeft kunt u ook hier (vanaf start verkoop) alle documenten terug vinden.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom moet ik een account voor Mijn Eigen Huis aanmaken?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online.

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd, kun je inloggen in Mijn Eigen Huis. 

Ik heb een account aangemaakt, maar ik krijg geen e-mail om dit te bevestigen.

Het kan voorkomen dat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail of junkmail terecht komt.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en je kunt een nieuw wachtwoord aanmaken. 

Het lukt niet om een account aan te maken.

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres.
Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement?
Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels? (Tenminste 1 kleine letter, tenminste 1 hoofdletter, tenminste 1 getal, tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >, minimaal 8 en maximaal 20 tekens)?

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

- Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
- Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
- Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan
Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account.

Het wachtwoord moet bestaan uit:
- Tenminste 1 kleine letter
- Tenminste 1 getal
- Tenminste 1 hoofdletter
- Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
- Minimaal 8 en maximaal 20 tekens.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat kan. Echter per (toekomstig) huishouden mag je je eenmaal inschrijven voor een woning. 

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account verwijder je bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Vragen over online een woning kopen

Online een woning kopen? Kan ik dan nog wel een 'echt' persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Ik wil een afspraak met de makelaar, kan dat?

Ja dat kan, je bevestigt de optie online via Mijn Eigen Huis en kiest voor Afspraak Maken. De makelaar neemt dan contact met je op om alles door te nemen.

Ik wil de woning volledig online kopen, hoe werkt dat?

In Mijn Eigen Huis bevestig je de optie op de woning die aan jou is toegewezen. Daarna kies je voor Online Kopen en doorloop je enkele stappen die nodig zijn om de overeenkomsten op te maken. Binnen enkele werkdagen ontvang je een uitnodiging om de overeenkomsten digitaal te ondertekenen. Heb je vragen of is iets niet duidelijk dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Wat moet ik doen als ik na het kiezen voor 'Online kopen' toch een gesprek met de makelaar wil?

Als je hebt gekozen voor Online Kopen maar toch liever een afspraak wilt met de makelaar, dan kan dat op elk moment. Neem dan contact met ons op.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw.

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

De volgorde van de bouw is zo gepland dat er zo weinig mogelijk hinder wordt ondervonden door de kopers die hun huis al betrokken hebben. Enige overlast is helaas niet te voorkomen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling of de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl of www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg of SWK.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Binnen 14 dagen na ondertekening van de aannemingsovereenkomst indien aan alle opschortende voorwaarden is voldaan.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. We leggen je uit hoe de toewijzing van de woningen in zijn werk gaat op de pagina Woning kopen.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?