Nieuwbouw in Anna Paulowna

Het nieuwbouwplan Elshof Zuid ligt in Anna Paulowna, midden in het kloppend hart van de Noordkop. In Anna Paulowna is het goed toeven. Een weids uitzicht over polder, velden en water. Van Poldertuin tot Hoenderdaell en tussen Oude Veer en Amstelmeer vind je rust en ruimte om heerlijk te wonen.

Ontdek en beleef Anna Paulowna

Anna Paulowna is met name bekend om de bloembollenteelt. De bodem bleek bijzonder goed geschikt voor de bollen, waardoor zeer veel bloembollentelers vanuit de Bollenstreek naar deze regio trokken. De bollen en bloemen zijn dan ook een belangrijk thema bij jaarlijkse evenementen.

Geschiedenis

De Anna Paulownapolder is de laatste met particulier geld aangelegde polder in Nederland, vernoemd naar Anna Paulowna, de gemalin van Willem II. Tijdens zijn bewind in 1845 en 1846 werd de polder, ruim 5.000 hectare groot, ingedijkt en drooggemalen op de waardegronden tegenover het toenmalige eiland Wieringen. Op 1 augustus 1870 werd de polder een eigen gemeente en sinds 1 januari 2012 valt Anna Paulowna onder de gemeente Hollands Kroon.

NS-station, gevarieerd winkelaanbod, onderwijs- en sportvoorzieningen Voorzieningen in de buurt
Benieuwd naar de woningen? Bekijk de actuele beschikbaarheid