Naar de notaris in 2020

8 december '20

Heb jij onlangs de gunningsbrief, ook wel “hoerabrief", ontvangen waarin staat dat de bouw van jouw nieuwbouwwoning echt van start gaat? Gefeliciteerd! Nu kan het plannen pas echt beginnen. Maar eerst zijn er nog wat financiële zaken te regelen, zoals een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de leveringsakte en de hypotheekakte.

Goed gevulde spaarpot in 2021

De kosten die je maakt voor het afsluiten van een hypotheek en eventuele rente die je al betaald hebt voor de financiering, mag je in het jaar dat je bij de notaris bent geweest aftrekken van de belasting. Dus, ga je nog in 2020 naar de notaris voor het passeren van de aktes? Dan kun je in 2021 je gemaakte financieringskosten voor jouw nieuwbouwwoning aftrekken in de belastingaangifte van 2020. Zo heb je een extra potje om te investeren in je nieuwe woning. Top, toch?

Jouw projectnotaris

Heeft de betrokken projectnotaris nog geen contact met je gezocht, maar wil je toch in 2021 al gebruik maken van dit belastingvoordeel? In de getekende koopovereenkomst, die in jouw account te vinden is onder je persoonlijke downloads, staat de naam van het notariskantoor. Zorg je wel dat de notaris eerst je financiële stukken ontvangt als je een hypotheek nodig hebt? Dan is je dossier bij de notaris compleet. Bel vervolgens en maak die afspraak snel!

Meer weten? Financiering
Meer weten? Woning kopen