De eilanden bijna uitverkocht!

26 januari '22

Binnen 3 maanden zijn alle woningen in Elshof Zuid - de eilanden verkocht. De kandidaat kopers van de bouwkavels tekenen binnenkort de reserveringsovereenkomsten. Dit betekent dat er 27 blijde kopers de aankoop hebben gedaan van hun droomwoning. In dit nieuwsartikel vertellen Henk en Ruth wat hen aantrok in deze nieuwe wijk.

image alt

Blijdschap na spannende periode

Kopers Henk en Ruth hebben onlangs de contracten getekend voor een woning in Elshof Zuid - de eilanden. Dit wordt de 2e nieuwbouwwoning waar ze in gaan wonen. Als ze nadenken over de verschillen met de vorige keer, vertellen zij het volgende "Er is veel veranderd in de afgelopen jaren, waar je vroeger een afbeelding van de nieuwe woning en wijk vanaf een papieren brochure moest bekijken kun je tegenwoordig in 3D zien hoe de woning er per verdieping en in de wijk en met inval van zonlicht uit gaat zien. Dat is een heel mooi hulpmiddel dat bij ons de doorslag gaf om in te schrijven voor dit mooie project en mogelijk te verhuizen vanaf Den Helder naar Anna Paulowna."

Naast Henk en Ruth waren er nog veel andere kandidaten voor de woningen in deze nieuwe wijk. Zij vertellen over hun ervaring tijdens het inschrijf- en aankoopproces: "Dan begint een spannende periode waarin je hoopt dat jij de gelukkige bent die ingeloot wordt voor een woning, zeker in deze tijd met enorme krapte op de woningmarkt. En dan het telefoontje van de verkoopmakelaar... de optie op de woning is van jou. Wat waren we blij en opgelucht, een nieuwe woning die we kunnen inrichten en indelen zoals wij dat willen in een nieuwe wijk aan het water!"

De volgende stap is het uitzoeken van tegels, keuken, deuren en trappen... en dan is het afwachten totdat zij hun nieuwe woning, precies naar eigen wensen en smaak, kunnen bewonen.

Opschortende voorwaarden

Een verkooppercentage van minimaal 70% is een van de opschortende voorwaarden voor de start van de bouw. Andere voorwaarden zijn Planacceptatie door Woningborg, een onherroepelijk omgevingsvergunning en bouwrijpe grond. Deze voorwaarden zijn opgenomen in de aannemingsovereenkomsten van de kopers. Op dit moment is het alleen nog wachten op bouwrijpe grond. Naar verwachting zal dat in april 2022 gereed zijn. Zodra ook deze laatste voorwaarde is vervuld, ontvangen de kopers de gunningsmail, waarna het project officieel doorgaat en de voorbereidingen op de bouw opgestart worden. De voorlopige prognose is dat de kopers de gunningsmail in mei 2022 ontvangen.

Heb je een vraag? Veel gestelde vragen
Nog geen hypotheek aangevraagd? Financieringspagina