Uitgelicht: 2 droomeilanden

30 juli '21

Het is voor veel mensen een droom. Wonen op een eiland. In Elshof Zuid kan die droom werkelijkheid worden. In fase 4 worden namelijk 27 luxe woningen en 2 bouwkavels gerealiseerd op 2 (schier)eilanden in Anna Paulowna. In dit nieuwsbericht nemen we een duik in beide eilanden.

image alt

Noordelijk eiland

Je bereikt het noordelijke eiland via de stijlvolle waterovergang, die het eiland verbindt met de rest van Elshof Zuid. Je merkt het meteen als je er aankomt: rust en ontspanning. De weg is alleen voor bestemmingsverkeer, waardoor je hier alleen bewoners- en bezoekersverkeer hebt. Dat zorgt voor een veilige omgeving voor de kinderen. Het eiland bestaat uit 8 tweekappers, 6 vrijstaande woningen en 2 bouwkavels. Allemaal met 2 parkeerplaatsen op eigen terrein.

De woningen staan op ruime kavels en liggen allemaal met hun tuin aan het water. Je woont hier dus aan het water en dat geeft een sfeervol gevoel. Sla de deuren van je woning open en betrek de tuin bij je woonruimte. Of het nu voor een bakje koffie in de ochtend is, een zonnige lunch tijdens het thuiswerken of een BBQ op een zomeravond is. Hier geniet je elke dag.

Naar de woningen
image alt

Zuidelijk (schier)eiland

Het zuidelijke (schier)eiland wordt een wijk waar iedereen zich thuis voelt. Met rijwoningen, semi-bungalows, een 2 onder 1 kapwoning en een vrijstaande woning is het met recht een divers eiland. En zoals het echte eilandbewoners betaamt staan de buren voor je klaar. Oppassen op de hond? Een kopje suiker lenen? Een buurtborrel? Hier is het allemaal geen probleem.

Het eiland is aan 3 zijden omsloten door water en heeft aan de voorzijde van de huizen een zogeheten 'wadi'. Deze droogstaande rivier is een systeem dat voorziet in het afvoeren van hemelwater. Een slimme toepassing om hand in hand met de natuur te wonen en te leven.

Naar de woningen

Goed voor het klimaat en biodiversiteit

In het plan is er veel aandacht voor groen. Er worden diverse boomstructuren aangelegd langs de weg. Daarnaast zorgen grastegels voor de nodige stevige parkeerplekken, zonder dat dit ten koste gaat van het groen in de wijk. Het groene karakter heeft zowel voordeel in de zomer als in de winter. Het groen beperkt namelijk hittestress in warme, zonnige zomers en het biedt de mogelijkheid voor het grondoppervlak om in het najaar regenwater af te voeren naar het grondwater.

Blijf op de hoogte

Wil jij naast het gebiedsnieuws ook alle laatste update van de ontwikkelingen van de eilanden ontvangen? Ga dan naar de pagina woningen en laat je NAW-gegevens achter bij jouw favoriete woningtype. Daarmee abonneer jij je voor de nieuwsbrief van deze fase. Je ontvangt dan als eerste bericht zodra er nieuws is over bijvoorbeeld de plattegronden, prijzen en de start van de verkoop.

Wat is de planning? Naar de planning
Meer weten? Naar de woningen