Verkoopproces de eilanden

23 september '21

Naar verwachting start de verkoop van Elshof Zuid - de eilanden in november 2021. Belangstellenden ontvangen hierover persoonlijk bericht. Maar hoe verloopt het verkoopproces straks? En wat kan je nu alvast doen om je goed voor te bereiden op de verkoop? In dit nieuwsbericht vertellen we je meer over het proces.

Inschrijfprocedure

Zodra de verkoop is gestart volgt er een inschrijfperiode. Iedereen heeft de kans tijdens deze online inschrijving zijn voorkeuren door te geven. Je kan nu alvast je favoriete woningen toevoegen aan je wensenlijst om straks gemakkelijk je voorkeuren door te geven. In de inschrijfperiode kan je in je Mijn Eigen Huis account maximaal 5 voorkeuren doorgeven om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor een van de woningen. Gedurende de hele inschrijfperiode kan je je voorkeuren doorgeven, wijzigen en/of verwijderen. Het moment van inschrijven heeft geen invloed op je kans op een woning.

Let op! Per toekomstig huishouden mag er slechts één inschrijving worden gedaan. Kandidaten die niet aan de inschrijfvoorwaarden voldoen, kunnen worden uitgesloten van de loting.

Loting bij de notaris

Zodra de inschrijving is gesloten, worden de inschrijvingen gecontroleerd op geldigheid. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning of kavel van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij hanteren wij onderstaande procedure:

Aantal kandidaten per bouwnummer
Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning of kavel aan die persoon toegewezen.

Loting bij notaris
Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer gaan wij voor dit bouwnummer over tot loting bij de notaris.

Meer informatie over de proces lees je op de pagina Woning kopen.

Woning kopen

Afspraak bij de makelaar of online kopen?

Als je een optie hebt op een van de woningen of kavels van Elshof Zuid de eilanden kan je kiezen hoe jij het vervolgtraject wilt doorlopen: op afspraak bij de makelaar, volledig digitaal of een combinatie van beide. Heb je nog vragen of stel je persoonlijk contact op prijs? Dan kan je in je Mijn Eigen Huis account aangeven een afspraak te willen met VLIEG makelaars Schagen. Zij nemen vervolgens contact met je op.

Heb je voldoende informatie en wil je het aankoopproces digitaal doorlopen? Dan klik je voor deze optie in je account. Je kunt ook tijdens het proces er voor te kiezen om te switchen. In elk geval zijn de opties vrijblijvend en kosteloos.

Contracten digitaal in Mijn Eigen Huis

Als je voldoende informatie hebt en als eventuele vragen zijn beantwoord, dan kan je de contracten aanvragen. Deze worden voor je klaargezet in je Mijn Eigen Huis en kan je digitaal ondertekenen. Je verifieert jezelf via iDIN, waarmee dit proces correct en veilig verloopt. Heb je alle stappen doorlopen? Gefeliciteerd! Je hebt je droomwoning gekocht.

Zie jij het helemaal voor je? Lees dan nu alles over de woningen.

Naar de woningen
Heb jij al een account? Naar Mijn Eigen Huis
Meer lezen over het proces? Woning kopen