Update Elshof Zuid fase 3A

5 november '20

Ook fase 3 van Elshof Zuid in Anna Paulowna is onverminderd populair. Deze fase, bestaande uit deelplan A en B, is inmiddels al bijna uitverkocht. Fase 3A is helemaal uitverkocht. Hoe zit het met de voorwaarden om te kunnen starten met de bouw? En wat is de status van fase 3B?

Opschortende voorwaarden

In zeer korte tijd is ruim 70% van fase 3A met 29 woningen verkocht. 70% voorverkoop is een van de opschortende voorwaarden, zoals deze is opgenomen in de aannemingsovereenkomsten van de kopers. Zodra alle opschortende voorwaarden zijn vervuld, kan de gunningsbrief (ook wel 'hoerabrief') worden verstuurd. Daarmee krijgt de aannemer officieel de opdracht om de woningen te bouwen. 

image alt

Bouwrijpe grond

De laatste opschortende voorwaarde is nu nog het bouwrijp maken van de grond ter hoogte van fase 3A. Naar verwachting is dit medio november 2020 gereed. Zodra alle opschortende voorwaarden zijn vervuld, ontvangen alle kopers de hoerabrief met meer informatie over de start van de bouw en wanneer zij naar de notaris kunnen voor de juridische levering van de grond.

Status fase 3B

Fase 3B vervolgt hetzelfde proces als 3A. Hier blijken de woningen ook erg gewild, met inmiddels al een verkooppercentage van 90%. De opschortende voorwaarden van fase 3B lopen tot uiterlijk 1 maart 2021, maar naar alle waarschijnlijkheid kan al eerder de hoerabrief worden verstuurd. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Reservekandidaten

Op het moment van schrijven van dit artikel zijn er nog 3 woningen nog onder optie in fase 3B. Indien er een optant afziet van de woning, wordt de eerstvolgende kandidaat van de reservelijst benaderd. Zijn er geen reservekandidaten meer? Dan komt de woning in de vrije verkoop. Wil jij je nog aanmelden voor de reservelijst? Neem dan contact met ons op.

Contactgegevens
Bellen, chatten of mailen? Neem contact op
De actuele beschikbaarheid bekijken? Naar de woningen