Jouw duurzame woning op de eilanden

31 augustus '21

Het thema duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in onze samenleving. Door bewuster en duurzamer te leven beperken we de schade die aan de natuur en het milieu wordt aangericht. In Elshof Zuid - plan 'de eilanden' krijgen zowel de wijk als de woningen duurzame toepassingen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee! Hoe dat er uitziet? Dat lees je in dit nieuwsbericht.

image alt

Zelfvoorzienend in energie

Voor het opwarmen en het koelen van de woningen in de eilanden zijn (bijna) geen fossiele brandstoffen meer nodig. Dankzij de luchtwarmtepomp en de zonnepanelen zijn de woningen (bijna) energieneutraal en dus (bijna) zelfvoorzienend. Daarnaast zijn er een aantal toepassingen in de huizen die er voor zorgen dat de woning 's zomers koel blijft en 's winters voldoende warm blijft. Denk hierbij aan vloerverwarming, isolatie van de muren, buitengevels en het dak en HR ++ glas.
Deze toepassingen zitten standaard in de woningen. Zo hoef je niet je bestaande woning te verduurzamen. In dat geval komt er veel op je af qua kosten, tijdsinvestering en energie die het kost om deze aanpassingen te doen. Als je een nieuwbouwwoning koopt dan heb je al deze zorgen niet. Je bent met nieuwbouw volledig voorbereid op een toekomst waarin Nederland wordt afgesloten van het gas. Dat geeft een gerust gevoel.

image alt

Duurzame wijk

Naast duurzame woningen is het ook van belang dat de woningen in een duurzame wijk staan. Immers, zien we steeds vaker dat er veel regen in korte tijd kan vallen. Of dat er juist periodes zijn van droogte en hitte. Op het zuidelijke (schier)eiland is een zogeheten wadi. Deze droogstaande water bassin is een systeem dat voorziet in het afvoeren van hemelwater. Een slimme toepassing om hand in hand met de natuur te wonen en te leven. Verder wordt de wijk voorzien van diverse bomen en ander openbaar groen. Zo zijn de parkeerplekken voorzien van grastegels. Dit alles voorkomt hittestress in de zomers en draagt bij aan een duurzame woonwijk. 

Extra leencapaciteit

De duurzame toepassingen en technieken zijn al bij de koopsom van een nieuwbouwwoning inbegrepen. Een woning in Elshof Zuid kan daarom over het algemeen hoger geprijsd zijn dan een bestaande woning, omdat het meer toekomstbestendig is. Maar je hebt bij aankoop van een duurzame woning bij de meeste hypotheekverstrekkers wel extra leencapaciteit op de hypotheek en een rentekorting. Ook op de lange termijn is dit dus een heel slimme investering.

Wanneer start de verkoop? Naar de planning
Meer lezen over de kenmerken? Naar de woningen