Elshof Zuid
Logo Logo

Nieuwbouw in Anna Paulowna

Het nieuwbouwplan Elshof Zuid ligt in Anna Paulowna, midden in het kloppend hart van de Noordkop. In Anna Paulowna is het goed toeven. Een weids uitzicht over polder, velden en water. Van Poldertuin tot Hoenderdaell en tussen Oude Veer en Amstelmeer vind je rust en ruimte om heerlijk te wonen.

Feest in de Molenvaart
Landgoed Hoenderdaell
'Klein Keukenhof'

Ontdek en beleef Anna Paulowna

Anna Paulowna is met name bekend om de bloembollenteelt. De bodem bleek bijzonder goed geschikt voor de bollen, waardoor zeer veel bloembollentelers vanuit de Bollenstreek naar deze regio trokken. De bollen en bloemen zijn dan ook een belangrijk thema bij jaarlijkse evenementen.

Bloemendagen

Ieder voorjaar worden er in Anna Paulowna de Bloemendagen gehouden (eind april/begin mei). Tijdens dit evenement worden door de plaatselijke bevolking gemaakte bloemenmozaïeken tentoongesteld en bewonderd langs de wegen in de polder. In het centrum, rondom een particulier bewoond landhuis, bevindt zich De Poldertuin, ook wel ‘Klein Keukenhof’ genoemd. De gemeente verzorgt de tuin rondom het huis op voorwaarde dat de tuin openbaar is voor publiek om erin te wandelen.

Lentetuin

De lente begint traditioneel met de Lentetuin in Breezand. Elk jaar vindt dit evenement plaats in de periode eind februari-begin maart. Bloembollentelers tonen hun kleurrijke bolbloemen prachtig gearrangeerd. Ook is er een voorjaarsbeurs. Elk jaar staat het in het teken van een ander thema.

Landgoed Hoenderdaell

Enkele jaren geleden heeft de gemeente Anna Paulowna er een topattractie bij gekregen: Landgoed Hoenderdaell. Het is een combinatie van prachtige natuur met mooie routes, er zijn mooie uitheemse diersoorten te bewonderen en er worden roofvogelshows gehouden.

Geschiedenis

De Anna Paulownapolder is de laatste met particulier geld aangelegde polder in Nederland, vernoemd naar Anna Paulowna, de gemalin van Willem II. Tijdens zijn bewind in 1845 en 1846 werd de polder, ruim 5.000 hectare groot, ingedijkt en drooggemalen op de waardegronden tegenover het toenmalige eiland Wieringen. Op 1 augustus 1870 werd de polder een eigen gemeente en sinds 1 januari 2012 valt Anna Paulowna onder de gemeente Hollands Kroon.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?